Baráti Bőrlabda Felnőtt csapata

Dec 13, 2022

Egy kósza gondolat…

Felnőtt csapatunk története egészen 2021 márciusáig nyúl vissza, hiszen ekkor kezdődött minden. Az utánpótlás fociból kiöregedve egy tátongó üres luk maradt bennünk a labdarúgás világában, mely nem hagyott minket nyugodni. Március elején Fodor Ádám, Fehéri Levente és Szőke Bálint (jelenleg a felnőtt csapatunk játékosai és edzője) azzal az ötlettel álltak elő, hogy egy utolsó közös meccset játszanak. Mindannyian más-más helyeken járták végig az utánpótlás ranglétráját, de fiatalkorukban kialakult barátságukat a Baráti Bőrlabdának köszönhették, hiszen itt ismerkedtek meg, itt lettek barátok. A mérkőzés időpontja 2021. 04. 06. volt, ekkor még csak egy barátok által összehozott fociról volt csak szó, melynél törekedtek a srácok arra, hogy minél több egykori Bőrlabda növendéket hívjanak meg. A mérkőzés annyira jól sikerült, hogy végül elhatározták folytatni szeretnék ezt az egész ötletet és szeretnének elindulni a BLSZ 4.osztályú bajnokságában.

Hivatalossá válás

Ahhoz, hogy a srácok meg tudják valósítani a tervüket szükséges volt azonban egy létező csapatra, ahova be tudnak csatlakozni. Mindhárman rögtön a Baráti Bőrlabda FC-re gondoltak, hiszen itt ismerték meg egymást mindannyian. Ismerettség révén tudtunk a klubbal beszélni, felvázoltuk az ötletet Ők pedig nagyon segítőkészek voltak mindenben. Így elindult a hivatalos folyamata a BBFC felnőtt csapatának megalapítására. Pályát kellett keresni, mezeket kellett beszerezni és játékosokat kellett toborozni, akiknek a versenyengedélyét és sportorvosiját is meg kellett csinálni.

Az első szezon – 2021/2022

A Bőrlabda segítségévek sikerült elintézni a nevezést és hivatalosan is kezdetét vette ősszel a szezon. Csapatunk a BLSZ 4.osztály 3.csoportjába került, ahol másik 13 csapattal kellett összemérnie tudását. Sajnos nem indult felhőtlenül a szezonkezdés, a kevés létszám miatt 3 vereséggel kezdtük el a bajnokságot. Miután hazai pályán megszereztük történelmünk első hazai győzelmét (0-2-es hátrányból felállva, a 90.percben szerzett győztes gólt Fodor Ádám), ráéreztek a fiúk a bajnokság tempójára és az egyik legjobb csapattá váltak a bajnokságban. Az Őszi szezont 8 győzelemmel és 5 vereséggel zárták, mellyel az ötödik helyről fordulhattak rá a tavaszi szezonra. Télen sikerült játékosokkal bővíteni a keretet és időben megkezdtük a felkészülést is a tavaszra. Mivel ismertük már az ellenfeleinket, ezért képesek voltunk hétről-hétre felkészülni belőlük, aminek meg is lett az eredménye. A tavaszi 13 mérkőzésből 12 győzelmet arattunk és egyszer hagytuk el vesztesként a pályát. Ez a csodálatos tavaszi szezon a 3.helyre repített minket!

A második szezon – 2022/2023

Második szezonunkra teljesen összeszokott a csapat, minden meccsre keretszűkítésre van szükség, hiszen annyian lettünk időközben. Ősszel az eddigi 11 meccsünkből 11-et megnyertünk, elértük a 100 rúgott gólt is. A célunk nem változott, szeretnénk feljutni, hogy minél erősebb csapatok ellen mérhessük össze tudásunkat.

Sikeres edző és vállalkozó

Székesfehérvárról indult Somodi László, aki mára országos hírnévre tett szert.A Fehérvárról elszármazott Somodi László, UEFA „A” licences labdarúgó szakedző, a Baráti Bőrlabda Football Club és a Mozgáskutató és Fejlesztő Központ vezetője a 2017-es Év Sportvállalkozója...

Mozgásfejlődést is vizsgál a Baráti Bőrlabda FC

Mozgáskutató-és Mozgásfejlesztő Központ kezdi meg működését a Baráti Bőrlabda FC Albert utcai központjában. A futballtehetségek felkutatásával és utánpótlás neveléssel foglalkozó sportegyesület mostantól speciális mérőműszerekkel vizsgálja a kerületi sportolók...